Paratiisikuvia 2007

Paratiisikuvia – Pictures of Paradise

2007, 4:3 dvd-loop, noin 3 min

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=N1hMjqPhras

 

 

Paratiisikuvia – Pictures of Paradise valmistui yksityisnäyttelyyni Galleria Katariinassa vuonna 2007.

Video oli toinen kasvivideoni, ja siinä värit tulivat mukaan. Pääsin hiukan eteenpäin eri kasvielementtien vapaan yhdistämisen ajatuksessa, mutta siinä suhteessa toteutus oli vielä melko vaatimaton.

Kasvimaailman ihmeellisten muotojen havainnoiminen – joka on yksi tärkeimmistä sisällöistä kasvivideoissani – on kuitenkin jo tässä teoksessa voimakkaasti esillä. Video toimi niin kuin pitikin: iso mittakaava sai katsojen pysähtymään ja hiljentymään luonnon ihmeiden edessä.

Tekninen toteutus

Teknisesti video on todella yksinkertainen: siinä on vain hitaasti peräkkäin feidautuvia kasvikuvia. Näkökulma on maisemallinen, katsojan perspektiivi vastaa normaalimaailman perspektiä – sama toistuu tulevissakin videoissani.

Tein editoinnin yhdessä Markus Renvallin kanssa. Alunperin video piti toteuttaa samalla tavalla After Effectsillä kuin edellinenkin video, ja olin koostanut kuvat samanlaisiksi suuriksi yksiköiksi. Aikataulukiireiden ja teknisten ongelmien takia toteutusta jouduttiin kuitenkin viime tingassa rutkasti yksinkertaistamaan. Siksi lopputuloksessa merkittävää roolia pelaa väri, ei liike.