Video works

Still photo of the video 'Theory of Paradise', 2015 - Videoteokset: Paratiisiteoriaa -video stillkuva, 2015

Still photo of the video ‘Theories of Paradise’, 2015

 

During the years I have done a couple of videos, in which the basic idea is repeated. They are photo based animations. In every frame I combine plants/buildings/animals that do not belong together and also mix their scale. The idea is to create new worlds and surroundings where the audience can step in Paradise.

In exhibitions the video presentations are wall-size, from floor to ceiling.

List of videos:

Theories of Paradise – Paratiisiteoriaa, 2015, 19:6, dvd-loop, 4min 45 s

Oh South so Wonderful – Oi ihana etelä, 2010, 4:3 dvd-loop, 8 min

Pictures of Paradise – Paratiisikuvia, 2007, 4:3 dvd-loop, 3 min

The First Step of Rethinking the Paradise – Paratiisin uudeleenhahmotus, ensimmäinen vaihe, 2006, 4:3 dvd-loop,  5 min

Memory, White on White – Muisti, valkoista valkoisella, 4:3 dvd-loop,  1999 –  digital edition 2007, about 3 min.

  •  
Paratiisillisia videoita

Videoiden ideana on luoda houkuttelevia mielikuvitusmaailmoja, joihin katsoja voi ikään kuin astua sisään. Periaate on ollut sama alusta lähtien, mutta idean toteutus on kehittynyt video videolta.
Olen tehnyt vuosina 2006-2015 neljä kasviaiheista videoteosta. Ne kaikki on koostettu stillkuvista, mutta hiukan eri tekniikoilla.
Olen kuvannut kasveja – ja eläimiä – omassa puutarhassa, Helsingin kasvitieteellisissä puutarhoissa, orkideanäyttelyissä, Gambiassa, Saksassa ja Lontoon Kew Gardens’ssa, sekä Teneriffan eläintarhassa.
Paratiisivideoiden lisäksi esittelen tässä parilla kuvalla myös ensimmäisen videoni Muisti – Valkoista valkoisella. Se on alunperin kuvattu vuonna 1999 kaitafilmikameralla.

Videoiden työstäminen

Videot on koottu kymmenistä yksittäisistä ruuduista, jotka olen rakentanut Photoshopilla. Palat on tehty syväämällä stillkuvista halutut kohdat. Yhdistän samaan videon yksittäiseen ruutuun materiaalia eri kuvista – samassa ruudussa saattaa olla aineistoa kymmenistä kuvista.

Tämä tekniikka vapauttaa minut todellisen maailman realiteeteista – voi luoda kasveja ja maailmoita, joita ei todellisuudessa ole olemassakaan.

Esitysmuoto

Videot on esitetään aina koko seinän korkeudelle projisoituna. Näin katsoja tuntee pääsevänsä sisälle puutarhaan, vihreään paratiisiin.