Uutta / Latest works

Vuoden 2019-20 näyttelyissä esillä olleita teoksia.

Paintings performed in the exhibitions 2019-2020.

Kuutamo lastenhuoneessa, 2019, öljy kankaalle, 120 120 cm + 30x30cm pleksi

Kuutamo lastenhuoneessa, 2019, öljy kankaalle, 120×120 cm + 30x30cm pleksi / Moonshine in the nursery, oil on canvas 120×120 cm + plexiglass 30×30 cm

Vuoden 2019 ensimmäinen näyttely ‘AJATTELE TILAA TAI PAIKKAA’ tulee Galleria Saskiaan Tampereelle 22.2.-13.3.. Esille tulee uusia, hienoja maalauksia. Osittain ihan erilaisia kuin aiemmin, mikä tietysti hiukan hermostuttaa taiteilijaa. Mutta kun sisältä pulpahtaa jotain uutta, niin onhan sitä kokeiltava.

Osittain tästä kaikesta voimme syyttää ja kiittää kollega Antti Arkomaa, joka reilu vuosi sitten eräässä keskustelussamme kommentoi minua VÄRIMAALARIKSI! Olen kyllä aina pitänyt itseäni enemmän viiva-ihmisenä, siis piirtäjänä.

Voimme syyttää myös kollega Katariina Salmijärvieä, joka eräällä Teosvälitystilaisuuden ‘Rakastu maalaukseen’ – opastuskierroksella oli veikannut ääneen, että kun Merjan töissä on ollut niin paljon punaista, niin seuraavaksi niissä varmaankin alkaa painottumaan vihreä.

No varsinaisesti en ole vieläkään päässyt vihreään. Mutta nyt joissain on nähtävissä sinistä, mikä on AIVAN uusia asia! ja kyllähän vihertävääkin vilahtelee.

Monissa näistä teoksista voi hyvällä mielikuvituksella nähdä vaikka tilojan pohjapiirroksia.

Ja useimmat näistä maalauksista viittaavat itsensä ulkopuolelle. Tätä ominaisuutta olen korostanut jatkamalla maalauksia irtonaisilla elementeillä, jotka ulottuvat perinteisen neliömuodon yli. Kuvagalleriassa maalauksilla on harmaa tausta.