Landscapes

Slow Changes 2, 2012, oil on canvas 73 x 135 cm / Hidasta muutosta 2, 2012, öljy kankaalle 73 x 135 cm

Slow Changes 2, 2012, oil on canvas 73 x 135 cm / Hidasta muutosta 2, 2012, öljy kankaalle 73 x 135 cm

aa

My landscape themed paintings focus mainly on presence and absence, as well as on transmitting the sensation of silence.

Other landscape series:

– Romantic Studies – omanttisia tutkielmia

– Déjà vu 1-3

– Heaven – Taivas

aa

Series of Slow Changes, 2012

So far just in Finnish, sorry!

aa

aa

Maisemamaalaukset

Maisemamaalaus muodostaa työskentelyssäni aivan oman, erillisen alueensa.

Ensimmäiset maisemat syntyivät vuonna 2006. Kyseessä oli Déjà vu -sarja, joka sai alkunsa täysin suunnittelemattomasti – sarjan ensimmäinen osa sai muotonsa kuin automaattikirjoituksella, hyvin nopeasti.

Maisemamaalaus edusti aivan uutta linjaa työskentelyssäni. Maalausten kuvat ovat mielikuvituksen synnyttämiä, niillä ei ole esikuvaa todellisuudessa.

Sittemmin maisemia on syntynyt hiljakseen. Niiden tekoon ei voi pakottaa itseään – pakotettuna lopputulos on hengetön ja jäykkä. Joudun odottamaan sopivaa olotilaa – meditatiivista, sisäänpäinkääntyvää hiljaisuuden tunnetta, joka synnyttää maisemamaalaukset sellaisiksi kuin ne haluan.

Hidasta muutosta -sarja, 2012

Vuonna 2012 valmistuneet maisema-aiheiset Hidasta muutosta -sarjan teokset liittyvät paitsi luontoon, myös erityisesti läsnä- ja poissaoloon sekä hiljaisuuteen. Henkisesti ne ovat hyvin lähellä vuonna 2006 valmistuneita ensimmäisiä maisemamaalauksiani, Déjà vu-sarjaa.

Teokset valmistuivat Galleria Katariinassa 2012 esillä olleeseen Helsingin Taiteilijaseuran jyrytettyyn ‘Tutkielmia muutoksesta’ -kesänäyttelyyn, joka oli osa Ateneumin Helene Scherfbeck -juhlavuoden näyttelykokonaisuutta.

Maalaussarjan ensimmäinen osa oli valmistunut jo alkuvuonna, ja osat 2 ja 3 syntyivät sille jatkoksi nimenomaan juhlanäyttelyn teemaa ajatellen.

Vuosina 2012-13 valmistuneista maalauksista suurin osa liittyy luontoon. Kolmiosaisen sarjan rinnalla syntyi laaja kokoelma erilaisia kasviteemaisia maalauksia, jotka näkyvät viereisillä sivuilla. Vuoden 2013 puolella syntyi lisäksi kolmiosainen ornamenttiteosten sarja, joka enteili vuonna 2014 Ava Galleriaan tulevan kutsunäyttelyn maalauksia.