Videoteokset

Näillä sivuilla esittelen still-kuvilla seuraavat videoteokset:

Paratiisiteoriaa – Theories of Paradise, 2015, 19:6, dvd-loop, 4min 45 s

Oi ihana etelä – Oh South so Wonderful, 2010, 4:3 dvd-loop, noin 8 min

Paratiisikuvia – Pictures of Paradise, 2007, 4:3 dvd-loop, noin 3 min

Paratiisin uudelleenhahmotus, ensimmäinen vaihe – The First Step of Rethinking the Paradise, 2006, 4:3 dvd-loop, noin 5 min

Muisti – Valkoista valkoisella – White on White, 4:3 dvd-loop, vuonna 1999 kuvaamastani kaitafilmistä editoitu uudeksi dvd-versioksi vuonna 2007, noin 3 min.

Linkit Youtubeen kunkin videon esittelyn yhteydessä.

Videoteokset: Paratiisiteoriaa -video stillkuva
Kuva: Paratiisiteoriaa – Theories of Paradise -videoteos 2015, stillkuva
Paratiisillisia videoita

Videoiden ideana on luoda herkullisia mielikuvitusmaailmoja, joihin katsoja voi ikään kuin astua sisään. Periaate on ollut sama alusta lähtien, mutta idean esittely on kehittynyt video videolta.

Olen tehnyt vuosina 2006-2015 neljä kasviaiheista videoteosta. Ne kaikki on koostettu stillkuvista, mutta hiukan eri tekniikoilla.

Olen kuvannut kasveja – ja eläimiä – omassa puutarhassa, Helsingin kasvitieteellisissä puutarhoissa, orkideanäyttelyissä, Gambiassa, Saksassa ja Lontoon Kew Gardens’ssa, sekä Teneriffan eläintarhassa.

Paratiisivideoiden lisäksi esittelen tässä parilla kuvalla myös ensimmäisen videoni Muisti – Valkoista valkoisella. Se on alunperin kuvattu vuonna 1999 kaitafilmikameralla.

Videoiden työstäminen

Kuvaamistani tavallisista stillkuvista syvään ensin taustat pois – se on hyvin hidasta käsityötä, sillä vaikka Phooshopissa on valmiita työkaluja tähän tarkoitukseen, ne eivät anna riittävää tarkkuutta silloin, kun kuvia ei ole otettu studiossa.

Syvätyistä stillkuvista alan sitten koostaa videon frameja. Yhdistän samaan videon yksittäiseen ruutuun materiaalia useista eri kuvista – samassa ruudussa saattaa olla aineistoa 10-20 kuvasta. Tämä tekniikka vapauttaa minu ttodelisen maailman realiteeteista – voi luoda kasveja ja maailmoita, joita ei todellisuudessa ole olemassakaan.

Esitysmuoto

Videot on esitetään aina koko seinän korkeudelle projisoituna. Näin katsoja tuntee pääsevänsä sisälle puutarhaan, vihreään paratiisiin.