Botanics – Kasvioppia

Kasvioppia-sarja ja muita pieniä maalauksia

– So far just in Finnish, sorry –

Pieni Kasvioppia-sarja valmistui alkuvuodesta 2013 galleria Johan S.:n näyttelyyn. Teokset on maalattu tavallista paksummille, 4 cm kiilapuille, minkä ansiosta ne saavat voimakkaammin kappalemaisen luonteen, ja maalausten reunat on jätetty tummiksi, helmeilevän harmaiksi, mikä vielä korostaa reunoja ja teosten paksuutta.

aa

Pienten maalaaminen

Pienten teosten maalaaminen rentouttaa, rauhoittaa. Niiden ääreen voi kumartua, ne näkee kerralla, ja niiden työstäminen ei vaadi fyysistä ponnistelua.

Samalla pienten teosten maalaaminen usein toimii eräänlaisena porttina silloin, kun työskentely alkaa lähestyä jotain murrosvaihetta. Pienessä mittakaavassa voi antaa intuition viedä ja voi kokeilla uusia ideoita. Epäonnistuminen ei tule taloudellisesti kalliiksi.

– Tosin myös hyvin suuren mittakaavan työskentely on toisinaan tarpeen silloin, kun pitää päästä ajattelussa eteenpäin. Suuri työ antaa useon enemmän tilaa hengittää, ja sen tekemiseen liittyvä fyysisyys voi osaltaan auttaa avaamaan työskentelyyn syntyneitä lukkoja.

Murrosvaihe

Näissä Kasvioppia-sarjan mustavalkoisissa maalauksissa olen ikään kuin päässyt tietyn tien päähän. Uudet, värillisemmät Meidän piha -sarjan kolme pikku teosta kokeilevat uutta ja enteilevät muutosta, joka tulee näkyviin seuraavina vuosina rakennustaiteeseen ja ornamentteihin liittyvissä värikkäissä maalauksissa.

aa

Muita kasviaiheisia maalaussarjoja:

Meadow Plants -Niittykasvit

Vine, Silver – Köynnöstä, hopeaa

Genus of Clematis – Kärhöjen sukua

Series of Iris – Iris-sarja

The Fabulous Herbarium of Hermine L. – Hermine L:n ihmeellinen herbaario

Series of Flourishing – Kukkea-sarja