Grapfics and else

Sorry, not translated yet!

Tämän otsikon alla on esitelty malliksi yksi muotokuvamaalaus, sekä lisäksi puupiirrostekniikalla ja lito-offset tekniikalla tehtyjä metalligrafiikansarjoja:

– Metalligrafiikka

– Puupiirrokset

Näitä grafiikanvedoksia ja puupiirroksia on mahdollista ostaa myös paikan päälle tulematta. Teokset postitetaan tukipahvien välissä, ilman kehyksiä, joten ostaja saa kehystyttää ne itse.

Kuvien mitat on annettu sen mukaan, mikä suurin piirtein on itse varsinaisen kuva-alan mitta. Kun grafiikkaa kehystetään, kuva-alan ulkopuolelle jätetään useita senttejä tilaa ennen passepartout-pahvin aukon reunaa.

Jos kuvan mitaksi on annettu 15×15 cm, sen ympärille on hyvä jättää ainakin muutama sentti tilaa ennen passepartoutin aukon reunaa. Itse passepartout-pahvin reunat ova tsitten ainakin 4-6 cm, joten teoksen ulkomitoiksi tulee esimerkiksi 35 x 35 cm . On itse kunkin oma valinta, kuinka paljon haluaa tyhjää tilaa kuva-alan ympärille, mutta yleisohjeena on, että mieluummin huikan liikaa kuin liian vähän.

Huom!

Osa metalligrafiikka/litopainotöistä on tehty duotone-sävynä, eli niiden painamisessa on käytetty kahta väriä, vaikka ne näennäisesti ovat melko yksivärisiä.

Tästä käsityön ominaisuudesta seuraa, että eri vedoskappaleet ovat hiukan eri sävyisiä riippuen siitä, minkä verran kutakin väriä on ollut painolaatalla. Vedokset eivät siis välttämättä täsmää 100% tarkkuudella tässä esitetyihin kuviin.

Elina 1970, öljymaalaus kankaalle 60 x 60 cm, 2011

Maalaus: Elina 1970, öljy kankaalle 60 x 60 cm, 2011

Grafiikanvedos Merkkejä II, 12 x 36 cm

Grafiikkaa: Grafiikanvedos Merkkejä II, 12 x 36 cm, 2002